Efter en lång tids försök till valpning beslutade vi oss igår för att åka in till Läckeby efter rådfrågning av veterinär! Vi kommer in och Exi är pigg och glad men visar inga som helst tecken på att dra igång valpningen. Veterinären tar blodprov och känner på henne och konstaterar att det är finns ett gäng med valpar och de ”stökar” runt i magen på henne, vi gör en röntgen för att se hur många det är och det visar sig vara 7 st och allt ser väldigt fint ut säger veterinären! 
Exi har lite dåligt med kalk i kroppen så hon får dropp i ca 45 min för att se om det kan hjälpa igång henne men inget händer tyvärr då heller. Så vi beslutar oss för snitt för att rädda valparna! 
1 timma skulle det ta tills allt var klart och valparna skulle komma in först på rummet sen Exi! Vi sticker och äter pizza i Rockneby för att fylla på med energi innan allt var klart och ett gäng med valpar skulle ta över vår vardag i 8 veckor! 
Efter ca 1 1/2 timma kommer äntligen veterinären in men UTAN valpar!!! 
Hon beklagar så jättemycket men alla valpar var döda! Exi har alltså smittats av herpesvirus förmodligen rätt sent in i dräktigheten som har smittat valparna och gjort så att ingen av dem klarade sig!
Vi är helt förkrossade och förstår inte riktigt vad som hänt, men glada och tacksamma att Exi mår bra! 
Vi har också lärt oss något viktigt och något vi kommer ta lärdom av, att alltid vaccinera mot herpesvirus på våra tikar och hanar vi tänkt para med för att skydda oss mot detta! Hade vi gjort det så hade vi förmodligen haft 7 friska valpar hos oss nu och det gör ont i hjärtat 
Detta är tydligen mycket, mycket vanligt hos hundar så in och läs och vaccinera era hundar mot herpesvirus innan parning!!!
Här kan ni läsa om det för vi hade aldrig hört talas om detta!
SVA.SE
Herpesvirus hos hund - SVA
Typiskt för herpesvirus är att viruset, när det akuta stadiet är passerat, finns kvar vilande i kroppen (så kallad latent infektion) och att det kan reaktiveras igen vid tillstånd av stress (som till exempel dräktighet), kortisonbehandling eller sjukdo...

Men precis innan vi skulle åka,kom operations läkaren in med en låda,med en liten tik i, då dem skulle plocka ihop dem döda valparna upptäckte dem att den lilla tiken hade svag svag hjärt frikvens,så dem började med åter upplivande och fick igång henne.

Så han tyckte att vi skulle ta med henne hem för Exi skull,för risken för deprition och livmoder inflamation och mjölkstockning mm skulle minska risken då!!

Samtidigt sa han att risken för att hon skulle överleva är minimal,men att Exi skulle hantera det bättre,för då känner hon lukten och allt och accepterar det lättare,än om hon inte har nån!

Så efter mycket överläggande med vetrinären osv så fick hon följa med hem, första dagen fick vi mjölka Exi och handmata tiken,på lördag efter middag började hon dia själv.

Nu har det gått 3 dar och hon lever än ,men vi törs absolut inte tro att det ska gå vägen utan är väl medvetna om att hon kan gå bort när som helst.

Vi valde att inte gå ut med detta först då vi tyckte att det blir bara skit jobbigt att få skriva igen att hon gick bort,och även vetrinären tyckte avvakta och se vad som händer med henne!

Givetvis vet vår närmaste vänner i hundkretsen om allt,och även dem som har hanen.

Finns ett litet hopp att hon inte är smittad,och då är hon lika frisk som vilken valp som helst.
Men hon kan ju va smittad och det får tiden visa,men just nu lever hon och sover och är väldigt aktiv och snabb i lådan.

Lilla Humla som mitt barnbarn döpt henne till kommer att stanna kvar hos oss om hon nu överlever.

Exi mår bra och såret läker fint och febern håller sig.
Och när vi går ut så hämtas bollar ,pinnar mm och hon bara kom igen nu,vi gör nåt roligt.

Älskade lilla popcorn lider så fruktansvärt med dig,men är så oerhört tacksam för att du klarade dig.

Och lider förjävligt med våra valpköpare,känner mig så skyldig, hade man bara vetat så hade man givetvis gett henne en simpel vaccination.

Men har fått från andra kennlar som hållt på i många herrans år som aldrig heller har hört talas om att man ska vaccinera mot Herpes,och flera har hört av sig och berättat att dem också har drabbats av detta!

Så hedan efter kommer alla våra tikar som ska paras att herpes vaccineras.

Och enligt vetrinären,så har dettta ökat oerhört sen ca 10 år tillbaka, och han trodde det berodde på att vi åker mer utomlands och parar våra tikar och där det väldigt mycket Herpes virus sa han!

Dem sa även att ofta när man som uppfödare förlorar ett par valpar i lådan,så beror det oftas på herpes, men man säger att dem var för svaga osv.Han tyckte man ska skicka nån av dessa på obduktion för att få reda på vad som orsakat döden för valparna.

Och alla hundar bär på Herpes virus, det ligger latent i kroppenmen en del bryter det ut på och då smittar det.
och dräktiga tikar är mer känsliga .

Så nu vet alla vad som hänt, och hur det ligger till hos oss.

 

Läs hela inlägget »

Återigen har vi haft Rixdivor ute på banorna och visat upp sig!

Denna gången är det 
RixDivans Chobra och matte Oddbjörg som 
Tävlat NM spår och kom på en hedrande 6 plats.

Och därmed är uttagna till Nordiska i spår,vi är så oerhört stolta över,vilket team du och Chobra är kram

Sen har vi RixDivans Ettra och matte Cecilia som tävlat lkl spår och uppflyttade till HKL spår och vinst,jätte bra jobbat och vi är så stolta även över er kram.

Exi ja hon vankar här fram och tillbaka,hon är på dygn 59 idag.
Maten har hon ratat i flera dagar,inget duger varken torrfoder eller vom hundmat,inte mat på burk,inte korv, inte majs välling,litte grillad kyckling men det var med nöd å näppe hon åt det!

tempen ligger och pendlar mellan 38-37,6 så vi får väl se när dem små vappisarna behagar tittar ut.

Annars är hon pigg och glad,sover mycket och vill vara nära hela tiden.

Det har börjat ramla in valpintressanter på den planerade kullen efter Enzi och Kax så himla roligt ,för det kommer bli en intressant kombination,med stor arbetsvilja i dem små liven.

Läs hela inlägget »

Grattis lena och Fenja!
Som blev uppflyttade till 
HKL Spår i helgen
och kom på en 2 plats i värmen av 11 ekipage.
Bra jobbat

Läs hela inlägget »

Det här är ditt nya blogginlägg. Vi har lagt till denna text och bild som exempel på vad du kan göra. Nu är det bara för dig att skriva din egna text, lägga in bilder, video… ja, vad som helst. Du kan ändra allt och även ta bort det du inte vill ha.

 

För att redigera denna text, peka här och klicka på knappen ”Redigera text”. Bilden kan du ändra eller ta bort i ”Ändra bild”. För att dra in nya block klickar du först på knappen ”Skapa innehåll” och väljer sedan vad du vill ha.

Läs hela inlägget »

Tiden flyger iväg,
Redan dygn 53 i Exi dräktighet!

Hon har nu börjat gräva efter en lämplig lya att föda sina valpar i.

Så idag iordningställde vi valprummet så nu flyttar hon och jag in i vårt enkelrum=)

Förövrigt är hon pigg och glad,men vill vara nära och oerhört kelig,så får passa på nu ,för det är inte vanligt när det gäller Exi mitt lilla popcorn=).

Intresse förfrågan på kommande valpkullen på Enzie och Kax börjar rulla in också,så himla roligt,fr det kommer bli en riktigt intranst kombination.

Sen måste jag ju säga stort grattis till Ettra och matte Cecilia till Exellent på utställning med mkt fin kritik,och GDK extriör beskrivning till korningen.

Och Stort Grattis till Fenja och matte Lena .
Som blev uppflyttade till HKl spår och kom på en 2 plats av 11 hundar i värmen, Bra Jobbat.

Kul att få fram bra arbets hundar som även är snygga .

RixDivans Ettra
RixDivans Ettra
Läs hela inlägget »

Tiden bara springer iväg.
Nu är det bara 16 dagar kvar till Exi är beräknad valpning 63 dygn. kan ju bli tidigare med.

Usch lider med henne i denna värmen, vi har haft 28-35 grader varmt nu i 3 månader och inget regn.

Tycker hon är pigg och glad, visst blir hon trött fort nu och sover mycket.
Hon har varit väldig kinkig med maten ibland äter hon inte alls!

Så nästa vecka bygger vi i ordning valp rummet,så det är klart och vi ska börja sova ihop.

Vårat kennel läger närmar sig ,snabbt nu. Tyvärr kan jag inte va med ,då Exi ska valpa samma datum det börjar,men är säker på att ni kommer få en kanon vecka.

Vi syns på bruks sm i Ronneby=)

Och idag kom vårt fjärde två benta barnbarn lilla Leon.

Läs hela inlägget »

Jabbaaadddaadddooo  i Fredags var vi och Ultraljuda Exi,och vetrinären kunde räkna till 7st,sen ville Exi inte ligga still mer=)

Så mina misstankar bekräftades, hon har varit enormt kelig, och vill vara med hela tiden, hon har mått illa dem sista dagarna, i helgen har hon knappt ätit alls!
Ska bli så spännande att se vad det blir av dessa, tror mycket på denna kombinationen=) idag är det 31 dygn sen parningen.


Exi och jag tar det lite lugnt nu i vämen,det är extremt varmt.

Sen har vi Flippa och matte susanne som varit på utställning idag , resultatet blev Good och kritiken var helt okej.Så nu kan dem börja jaga bruks certen så dem kan bli Bruks schampion.

Vi planerar även en mycket spännande parning till vintern, beräknas komma i löp nån gång i oktober.
parning mellan RixDivans Enzie och Kax z Berounsky basty
mer info under planerade kullar.  

 

Läs hela inlägget »

Precis som det står!
En fantastiskt fin helg ute på banorna av vår fina RixDivors ekipage.


Då så då har alla resultat från våra RixDivan's avkommer kommit in från helgens tävlingar.

Stort grattis till RixDivan's Chobra och matte oddbjörg som idag tävlat Elit spår i Trømsø och fick 593 poäng. Och tävlar NM på Modum 8: e-10: e. Augusti. 

Stort grattis även till RixDivan's Flippa och matte Susanne Leijon som lördag söndag tävlat Mondioring cat 2 och fått två GDK resultat och pall plats 1 lördag och pall plats 2 söndag och där med får tävla Mondioring cat 3 nu

Stort grattis till RixDivan's Dax och husse Peter Sävenberg som tävlat bruks sm/vm kval i ipo3 i Falkenberg i helgen och presterat jätte fint A77p B93p C 94p totalt 264p å 12 plats av 37st och kommer tävla Bruks sm ipo i Falkenberg 

Tror inte vi på RixDivan's kennel behöver säga mer än att vi är sjukt stolta över er alla och glada över våra avkommer ❤️

Känns helt magiskt att få se sina avkommer prestera så fint på banorna när dem är ute i sina olika bruks grenar mm, precis det vi vill få fram arbets dugliga bruks schäfrar i alla olika former!

Sen har vi Exi som nu är parad för 17 dagar sen ,med den härliga pojken Dyson=) 
Än är det för tidigt att säga nåt, men hon har ändrat sitt beteende, så nåt är det ,men om det är att hon är dräktig eller sken dräktig ,ja det vet vi om 12 dagar =) så spännande.

Dax och Peter efter ipo3
Dax och Peter efter ipo3
Dax
Dax
Dax
Dax
Dax
Dax
Chobra
Chobra
Chobra resultat
Chobra resultat
Flippa
Flippa
Flippa resultat
Flippa resultat
Susanne och Flippa överst på pallen=)
Susanne och Flippa överst på pallen=)
Läs hela inlägget »

I tisdags åkte jag upp till stockholm för att para Exi med Dyson.
Men hon släppte inte till helt så på onsdagen tog vi nytt prognesteron test, då låg det på 21,5 så vi bestämde oss för att avvakta å para till Fredag och det gick som en dans=) så även lördag morgon blev det lite mys å parning i naturen =)

RixDivan's Exi 1 cert i Elit skydd , Elit sök, hkl spår, Mh
Är nu parad  20180615-20180616 med.
Dyson del Camino Duro, Ipo 3, 281 p (97/88/96) 1/4 i Gimte Tyskland.
MH, RSV2000 Talangbeskrivning,
En mycket trevlig och tilltalande hane som Jettemor kennel äger.

Träffat massa härliga människor både gamla och nya ,och mycket hundprat har det varit.Tusen tack till Jettemor kennel för er gästvänlighet! Så nu är det bara att vänta och se om det blir små popcorn.Dyson är en super härlig pojk med stor intensitet men bra förighet,liten kompakt grabb

Så Nästa planerade kull blir 2018/2019 Dec/januari 
RixDivans Enzie en väl pälsad liten kompakt tik
med stor arbetsmotor och ett fint avvägande allvarsbit i skyddet.
Flertal av hennes syskon tävlar i sv skyddet,i elit klass och Disco blev svensk schäfer mästare i skyddet, vi har även IPO 3 och IPO1 syskon och flera tävlar spår/sök och en broder jobbar hos polisen.
har inte bestämt hane där ännu,återkommer med det=)

 

Läs hela inlägget »

Då har vi fått en 
Svensk schäfer mästerare i vår avel! 
Stort Grattis RixDivans Disco ocg Husse Kenneth,
så bra jobbat i denna värmen.

11st ekipage totalt på schäfer mästerskapet och 6st av dem var schäfrar och 5st mallar.
Åsa med sin malle kom etta totalt och kenneth kom tvåa där ,men blev mästare av schäfrarna=)

Stort Grattis till Åsa och Ludvig nu hoppas vi på att ser på sm bra jobbat Åsa.

I morgon blir det prognesteron prov på Exi och nån gång i veckan hoppas vi på en parning,ska bli så spännande..


 

Läs hela inlägget »