Glädje och sorg!!

Vet inte redigt var jag ska börja och skriva om=)

Vi kan ta vetrinärbesiktningen,börjar med och tacka Annelie och Emma som hjälpte oss med vappisarna då dem skulle vetrinärbesiktas.

 

Fy sjutton vilket liv det var i bilen till Vimmerby ca 3mil hihii kan säga att jag kommer aldrig lysssna på opera hiii,väl framme så rastade vi av fem och fem,dem spred sig som vinden ändån hihiihi ingen osäker het där trots ny plats,och mängders med skrik från fotbolls planen där det var buller by cup!

 

Det flöt på bra med besiktningen!vetrinären var imponerad av att dem var så bra i en så stor kull rejäla benstommar och öppna nyfikna,skönt .

 

Syrran och jag och lilla Martin åkte ut med hela hiet till grusgropen i skogen,efter en liten stund hittar dem en mega hög med havre som dem undersökte,rätt som det var drog hela gänget rätt in i skogen ca 20-30m där låg hela innehållet av en mage efter vildsvin och stank fan!!!

jösses att få bort tio ivvriga envisa valpar var inte det lättaste,ena hanen och ena tiken var värst,dem till och med svarade upp mot mig hihihihi

alla självständiga och klarar sig utan syskonen så det var inte lätt i skogen denna gången ,men så himla roligt att studera dem!

 

Så dem som har köpt valp kommer få härliga arbets hundar=)

 

Rixi och jag körde igång igår,la ett fält spår på ca 400m med kraftig blåst och tre vinklar och lite krusseduller i.Medans det låg åkte vi ut till grusgroppen och körde intervallträning 5min vila,5min vila,5men vila gick av henne och sen lite stretching på det!

Tillbaks till spåret,var lite orolig om hon skulle orka eftersom hon varit mamma ledig lääääänge nu!När selen togs fram så var det gammla härliga Rixi och som hon spårade=)vinklarna var klockrena och nosen var låg låg ,hua vad jag älskar denna hund en riktigt bra tik är vad hon är=)

 

Så till det jobbiga nu då!!

Det har ju blivit dags för mina/våra små vappisar att åka till sina nya hem...Vilket jag tror kommer gå jättebra och härliga valköpare !

Men det skär i hjärtat att behöva lämmna bort dem,vill ju behålla hela högen själv.

Dem första åker i morgon usch nu rinner tårarna igen,alla frågar om det inte ska bli skönt att bli av med dem!!Nää jag tycker inte det och visst är det massa massa jobb med dem,men ack så roligt det har varit att få följa dem och testa dem i olika sitvationer,speciellt efter som ingen är rädd av sig och bara att sitta ute mitt i högen och kolla hur dem slås och försöker bli störst i herrakin hihih det är en fröjd..

Men det är väl bara att vänja sig vid det=)

Den enda som kommer va glad och lycklig är nog Rixi hihiih äntligen morsan för sig själv ,och börja träna ordentligt skydd,spår,sök och lydnad..fast en huligan finns ju kvar hos oss Axa Emma lilla tik...

 

Sätter in lite bilder på sista utflykten med hela flocken....

lilla Axa

Kommentarer