Tuff helg,men ändå glad.

Vilken helg det varit!

I lördags skulle jag tävla elit spår för första gången med Rixi,i Vimmerby.

 

På Fredags kvällen fick jag riktig värk i mina leder speciellt i vänster handen,så jag kunde inte sova försökte med att ha den i varm vatten och åt extra medecin och smörjde med orudus salva men inget hjälpte. Somnade inte förräns kl var 05.00 nån gång så ringde kl vid 06:00 på morgonen snacka om att man var trött!

 

Vädret var kalas fint och så var det dags att köra spåren ,upptaget gjorde hon fint jobbade sig ut och tog rätt håll,alla pinnarna utan slutet grrr. Hon vinklade upp vänster ca 50m sen var det tapp så då kopplade jag loss henne och bröt,då säger spår motagaren slutet ligger där ca 50-60 m ifrån oss,där hon vinklade upp hade det kommit fyra rådjur,så dem trodde vi hade sett dem ,men det gjorde vi inte,jäkla hund hon har väl aldrig spårat vilt!!!!

Men hon var trött och jag tror hon tog det för det var så färskt ingen ursäkt!! bara ta nya tag...

 

Värken i handen blev mer påtaglig och nu hade jag fått ont i benet med i lederna där,så elit skydds tävlingen som var i Värnamo på söndagen (idag) hängde verkligen löst ,då jag inte kunde ta nåt alls med vänsterhand,men man kan inte ge upp!!

Utan jag åkte i morse.

 

Dagen började med platsliggning hua alltid jobbigt=)men full port ,sen stegen även där full port.Sen bar det ut i spårskogen och spåret var inga problem full port även där jiippiii kan säga att det var hiskligt varmt idag!

 

Sen kom vi till avsöket..nu var jag så jäkla nervös så jag kunde knappt styra mig själv=) hund efter hund kom ner och ingen hade gott bra hittat en figge typ och 5-6 på söket,det var bara en som fick fullt i princip..Så när det var min tur så vad jag inte motaglig för nåt,,sök rutan var baske mig ingen lek riktigt riktigt tuff.Rixi börjar bra,sen kom vi fram till ett stupnormala människor skickar inte sin hund där,men jag gör det idiot!! två gånger till och med kunde gott illa,sen får hon käning på en figge men jag uppmärksammar inte det,utan kallar tillbaks henne och frågar va fan hon håller på med,för jag fick för mig att hon följde stigen som var rå stig..men icke hon gjorde hon hade rätt o jag fel men  då var det försent!! kom fram till en skylt och trodde det var slut där! står och skickar henne 5-6 min åt olika håll mm sen så bryter jag..piss sur som jag var!!

 

Då får jag riktigt duktigt med skäll av domarna=) dem undrar va fan jag håller på med,och varför jag inte läser min hund,hur kan jag skicka henne för stupet mm skället var befogat och nyttig jag är inte arg på dem alls utan tackar dem för det och för massa bra tips dem gav mig=) så då var vi i samma sits igen..

 

Men fortsatte tävla efter samråd med min coach Patrik,vi kom fram till att bara att köra resten och ge Rixi lite rutin då det bara är andra gången i eliten hon kör.

Dags för uppletande fyra föremål 9,5-9,5 pga jag tappar föremålet då jag har svårt att ta saker nu,men är riktigt nöjd med hennes arbete!

 

Lydnaden är jag hyfsat nöjd med,speciellt framåt sändandet och krypet,hon kan bättre på ff o ink med stå o ligg vi körde 256,25p i lydnaden.

 

Skyddet ja är ganska nöjd lite små missar och så,transporterna tog hon för sig lite i,Dubblen fick vi 0-5 och det var mitt fel,när jag ger henne kommandot så är jag snus torr i munnen pga medecinerna så tungan liksom fastnade i gomen och fick bara fram nåt litet ljud inte hörbart knappt , då är hon påväg men hejdar sig och undra sa du nåt,så då hjälpte jag henne genom att vända mig samtidigt,figgen var inte framme och hon gick i riktigt duktigt och riktigt förbannad var hon,men pg av så kraftigt dk så blev det inte så bra poäng=)

 

resten skötte hon bra,så total summan blev 617,75 med noll på söket och noll på dubblen,ändån kom vi tvåa av fem hundar,hon är så fruktansvärt rolig och härlig att köra min lilla skatt=)

 

Men nu blir det inga fler skyddstävlingar förräns till hösten utan ska lägga energien på söket så jag får tillbaka mitt självförtroende på henne i söket igen så vi blir ett team där också=)

 

Icca hoppas ditt finger läker fort inte bra när man inte ser skillnad på fingrar och bröd levrar hihihi

 

Grattis till Rebecka och Salza som vann och fick cert.Roligt att träffa alla människor och en trevlig tävlings klubb med trevliga funktionärer..

 

Ett stort stort Tack till Patrik för all tid och hjälp du lägger ner på mig och Rixi och även Emma o Axa=)

 

Kroppen känns tung nu så jag hoppas jag tar mig ur sängen i morgon hihii

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-