Sm debuten avklarad!

Åkte till Axvalla på onsdagen för att installera oss i stugan och ge Rixi chansen att aklemesera sig.

Träffade massa härligt folk på kvällen följdejag och Emma med Anna/Patrik och Åke  ut och åt en riktig god midddag,,på torsdagen kom Ewa och Cina som skulle dela stuga med oss,Emma o jag passade på att träna lite lydnad och uppletande ihop med kerstin och Tonny! På eftermiddagen så åkte vi till skara bk körde lite sök makeringar och lydnad Emma köde lite skydd med Axa.

Så var det fredag dags för vetrinär besiktning och lottning och invigning

Vetrinär besiktningen gick bra! Dags för lottning det enda start nummer jag inte ville ha var 1 och det var precis det jag fick=) invigning och paraden då,vi stog långt bak och det var lite långdragit så satte mig på baken fler med mig,så hade dem uppvisning där dem skulle slåss med svärd och gapade och levde,,var inte riktigt beredd men dem skrek typ jag ska ta dig högt och Rixi var med på noterna dirket flyger ut i kopplets längd skit förbannad och säger kom igen då vilken tur vi satt långt bak hahah..

Åker hem för att göra oss i ordning till kvällens kamrat fest skulle dit och äta kunde vi vart utan! Påväg till toan så hör jag en bil och nån som skriker vänder mig om,och ser Jimmie,Sara,Kaj,Anna komma jag blev helt chokad och super glad tårarna bara rann Jimmie är som en bror och han hade sakt att dem inte kunde komma pga vissa omständigheter mm så ja går inte förklara känslan..

Vi åkte till kamrat festen för att käka jimmie och dem skulle komma senare.

när vi sitter i baren o lysnar på bandet o äter tårta o kaffe så kommer dem,tycker jimmie går konstigt ,när han kliver åt sidan så står min man Johan där men va i helvete gör han här tänkte jag och åter igen så stor tjuter jag han har aldrig varit med på en hundtävling jissa om jag var glad men inga fler överaskningar nu orkar inte mer hahah

 

Lördagen nu var det dags upp 04:15 ge hundarna mat och rasta osv samling 06:00  för avfärd till Falköpings bk där plats o uppletande skulle gå.fullt på platsen uppletandet är Rixi parad nr så var så säker på att nu har vi ganska bra poäng att hämnta,men ack va det sket sig det blev en fet 0 vet inte vad som hände men men så är det.

 

Efter det iväg för spåret 10-10 gutt fast hade ingen spår motagare han stog ca 500-700m ifrån där jag kom ut men gick ju bra ändå ,

Tillbaks till axvalla för lite lydnad märktes att hon började bli lite trött i huvet av allt runt om kring och sova borta och koncentrera sig men hon körde hyfsad lydnad missade lite på ink stå-ligg fick ge dk på ställandet missade sista steget på stegen  som sakt lite trött i kålan plus att hon snart skulle löpa!

 

Dags för avsöket var inte många minuter mellan varje gren gick på löpande band .

Nu var jag lite nervös kan man säga söket är inte hennes starkaste gren, Emma,Simon o Linkan var med mig en ganska bra ruta tycker ja lite knepig i slutet där blir det en trevägs korsning och rutan fortsätter upp i skogen med rå stig från en bred väg som var stigen från början,här blir jag fövirrad och stimmar lite  med rixi hon var heller inte ute på djupet på vänster sidan ibland men fick bägge figgarna jiippiii där var högsta vinsten för mig ..så det blev avdrag på olydnad och att hon inte gick på djupet vissa bitar men vi fick betalt 6,5 på söket och 10-9 på figgarna=) då var det slut tävlat för den dagen nu värkte kroppen ordentligt kunde knappt gå,medans dem andra fixade grillning och långbord o kräfter så var jag påväg på dass då ropar dem Nettan det är nån som söker dig! Vänder mig om och vem kom inte där om inte Veronica min äldsta dotter och svärsonen Mathias jag bara skrek och tårarna strömmade åter igen nä nu får ni sluta orkar inte mer allvarligt! Kände mig så fruktansvärd älskad och betydelsefull denna helg så det går inte beskriva tack till er alla!

 

Söndag nu skulle skyddet köras fy vad jobbigt det var en kropp som verkligen bara skrek ligg ner kunde knappt gå,men fick bita ihop allt vad jag hade,och jag är så nöjd med Rixi arbete i skyddet enda jag var missnöjd med var transporterna,,på bevakningarna tittade hon efter mig nån gång lägger ingen större vikt på det massa folk o störning, när vi kom in på planen lik väl gick av så var det massa applåder heja rop med mera blev rörd! Var så arg efter skyddet så det kokar i mig pga att dem nollade fastagandet figgen stannade inte då hon gick i domarna pratde med varandra men tyckte figgen redan avgjort det,hon stöter på armen och det gilldes tydligen inte, lika dant gjorde hon ett super fint bevakning i korg men noll där och jag tror dem nollade 7-8 i bevakning i korg som såg jätte fint ut domarna var sten hårda och ingen fattade vad dem nollade alla för inga höga poäng alls för nån ! men kollat filmen flera gånger nu och dem gjorde fel bedömning på Rixi ! Men är super nöjd med henne=)

Vi kom på 12plats inte dåligt att vara svergies 12 bästa skydds hund .

Vad tycker jag om sm då?

I skydds gruppen vill jag tacka speciellt Frida med Best hon är så super trevlig och ödmjuk hela gruppen var trevliga människor grattis till era fina prestationer.

Annars tycker jag det var jätte dålig info till oss tävlande söndagen visste vi ingen ting vad som gällde och förseningar,Markerna var super bra jättefina marker bra uppdatering på nätet,kamratfestens mat var urusel för dem pengarna,själva tävlingsplatsen var kanon

 

Träffade hundar och förare från både a-kullen och b-kulllen jätte roligt även blivande valpköpare,

stort tack till alla som hejat och stöttat oss

Idag började Rixi löpa så snart blir det parning med Molars Säpo!

Här nere är en film med lite film snuttar från skyddet sm 2012

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-