Yeas !

Idag fick jag ett riktigt fint genom brott i söket på Rixi!

Vi var i Åseda-Lenhovda och körde sök med Kerstin o Tony och Mats,Annelie och Emma från Hultsfred var också med.

 

Vi gjorde en rå stig mitt i skogen ,mycket nyttigt för jag brukar inte ha en aning om var jag är det är rå stig=)

 

Diva och hennes söner Bingo och Bacon var med och vallade rutorna och sprang och busade och bråkade,det är så himla härligt och roligt att se dem så fria i skogen.

 

Med Rixi hade jag bestämnt mig för att samla ihop en innan vi kom in i rutan och att hon banne mig ska sitta när jag sätter på henne sök korgen mm kan säga att jag var mer trött innan vi körde söket än efter =) men tror det gav resultat.För idag gick min älskade lilla stjärna för tio mässigt sök,kan inte säga när jag var så nöjd efter ett sök pass innan idag med henne!

Raka fina skick med jättefina makeringar,samlade ihop henne med ordning och reda efter att hon hittat figgarna och iväg till nästa skick...

När vi var klara och skulle gå till bilen så ligger det en sjö eller vad det är,så hör jag bara plums så hoppar Rixi i och badar,måste varit svin kallt,innan jag fick upp henne,så försöka torka henne så mycket det gick och på med back on track täcket,fattar inte så bad tokig hon är!!

 

Axa ja det är full fart medvetslös hon går verkligen bra nu i söket lilla snuttan,fast lite frågande vart hon när ena figgen låg raklång på öppen plats hahha hon hoppade över henne fram o tillbaka och skällde =)men bra skick och bra makeringar..

 

Sen körde vi ju små grabbarna Bacon och Bingo dem fick lite hitta övningar,inget som hindrade dem utan bara rätt igenom snor och gran ris och så glada när dem hittade figgarna ser riktigt bra ut inför kommande träningar med dem=)

 

Dem andra hundarna gick också bra.Stackars lilla Cobra hon skar upp backbenet lite illa,så dem fick bege sig till Växjö djursjukhus.Där trodde dem att senerna var av.Men när dem sövt henne så visar det säg som tur är att det föremål som orsakat skadan har gott imellen senerna rätt in i benet,så det blev några stygn..tur i otur..

 

Körde lite lydnad och lite skydd också ,nyttigt att komma iväg och köra på andra och nya platser,

så stort Tack till Kerstin och Tony för en kanon dag=)

 

Fick lite rapport ifrån RixDivans Atlas och hans husse Tomas från Luleå.

Atlas är en riktigt duktig spår hund,dem hade spårat 3km härom dagen och det hade han gjort riktigt bra=) sengjorde dem lilla L-testet när han var ett år i juni med bra resultat .Är så glad att våra avkommer har så mycket arbets vilja och att det funkar bra för dem flesta=)

När detta testet gjorde så var han inne i sin sista lilla period och dessutom hade han slitit av sig en klo.

 

OBS Förtest: en ung lovande hane med god prognos mot patrulltjänst. Lite osäker mot främmande personer.
Bra kamp med fina angrepp i trasan, långt fasttagande, bra försök och avslutar med bett. Sökprov pallen mkt bra.
Miljö bra, utsätts för buller under övning i sökföremål i lokal helt ua.. Mjuk hund. Finns hos polisman som avser
att bli hundförare. Norrbotten.

 

Imorgon ska jag vara tävlingsledare i appellen i Växjö så upp kl 04:00 för att köra 12 mil dit och fixa allt så lär nog vara riktigt trött i morgon.

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-