Nu är dem födda=)

Jaha då var dem äntligen födda dem små liven=)

Det blev 8 tikar och 4 hanar så 12 små snuttisar.

 

Allt började bra på morgonen,och dem fyra första föddes med en timmes mellan rum.

sen tog det stopp ,och det började rinna som om det var en till på väg och hon krystade men inget hände,så efter 1 1/2 timme då det kommit både blod och rostfärgad och grön vätska från henne så ringde vi vetrinären,och dem sa att det är säkert bara,vätska från efterbörden känner ni några fler valpar i henne?

ja två åtminstone..

 

men efter 2 timmar och inget hände så stack vi iväg i djursjukhuset,dem kände och klämde och försökte stimulera igång värkarna ännu mer!

sen gjorde dem en röngten för att se hur hur många som var kvar och varför det inte hände nåt..

 

Så kom dem in och frågade hur många dem sett på ultra ljudet? Fem kan va nån mer som inte syns,sa jag=)

Okej svarade vetrinären med ett stort leende,kolla här och räkna sa hon!

Då var det 8 st vappisar kvar i Diva.och en av valparna låg i kanalen som den skulle,men hon sa troligtvis är den död efter så här många timmar,då hade Diva hållt på med kryst försök i ca 5 tim samanlagt och inget hände..Så dem bestämnde sig för att göra kejsarsnitt på henne..

 

Nu var det bara att vänta och se hur många som levde osv,efter ca två timmar så kommer dem ut med en stor korg med små gnyande vappisar,tro det eller ej men alla levde och var starka och välmående,helt otroligt sa vetrinären och så var det bara att börja kolla köns fördelningen=)

 

Snittet var inte alls stort på Diva så himla skönt,men en evig väntan på att hon skulle vakna så vi kunde åka hem.

 

Då upptäcker vi att vi glömnt Emmas väska hemma ,med min plånbok i,men hallo vi måste tanka ju!!! och betala vetrinären...

Vetrinär räkning skickar dem.Så var det att köra ca 10 mil och hålla tummarna att vi tog oss hem,vilket vi gjorde ,men tror inte jag tar mig till macken hahaha ja så fövirrad man blir när det händer nåt=)

 

Nu är vi hemma igen hela flocken välmående och glada,Vad det gäller Diva så har hon att göra ett tag nu=)Finns inget mysigare än att höra deras små gny .

 

Nu gäller det bara att hitta bra hundförare till dessa små liv,för jag tror det kommer bli riktigt bra arbetshundar ,med mycket motor ska bli roligt att se och följa dem fram över! Nähä nu är klockan 06:53 och precis hemkommen så nu får det bli lite sömn tror jag=) Vi åkte 19:30 hemifrån så man har ju varit vaken ett tag..

 

Välkommen till Bruksläger i Målilla 30/9-2/10  v39 OBS! Anmälan skall bekräftas med betalning och är bindande

 
Vi samlas på Målillavandrarhem Kl 12,00 och fikar tillsammans.  Lägret avslutas med samling på söndagen  kl 15,00.

Obs! Ni kommer att dela rum med andra lägerdeltagare. Så se till att ni har tillgång till bur att ha hunden i på natten om det skulle behövs!

Vi kan även rekommendera Moliljanhotell som ligger i anslutning till vandrarhemmet, där finns en SPA-avdelning som det finns möjlighet att hyra!

Instruktörer är:
Lydnadslydnaden – Anna Lindelöf-Fullt
Spår o,Lydnad– Helena Lundahl hon tävlar sm i spår

 

Sökgrupp 2:Patrik Svensson

Skyddet:Sverker Linblad

Anmälan: Via mail till nettansvensson69@hotmail.com  ange, namn, telefon, mailadress, grupp och ev. allergier ang. maten och om önskemål att dela rum med någon speciell finns.

Priset för lägret är 2700 kr då är boende (Det finns möjlighet att ställa upp ett fåtal husvagnar/husbil), mat (Frukost, lunch, middag och fika) och instruktör inkluderat. För deltagare utan hund 1200 kr,Barn under 13 år gratis då ingår mat, boende och deltagande i alla grupper.

Anmälan är bindande och betalas in på Swedbank’s konto 8169-5 924 206 211-6 mottagare Emma Svensson.

Har ni några frågor kontakta Jeanette Svensson 0730839743 eller Anna Lindelöf 0707257498

 Vi hoppas på en MYCKET trevlig helg tillsammans, varmt välkomna!
Anna & Nettan

Visa hela inlägget »

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-