Kenneläger o mh

Då var vårat första kennel läger över.

Vi började på Torsdagen vid lunch tiden och höll på till sönda förmiddan.

 

Det var så himla roligt att träffa våra avkommer som inte längre var så små=) givetvis var vi glada att träffa deras förare också..

 

Alla hundarna är väldigt lika Rixi till utsendet förutom dem hel svarta,påminner även om henne i sitt sätt.

 

Vi började med att lägga spår,undertiden så vallade vi en uppletande ruta eller korridor.

Blev så glad att se att alla hundarna använder sina näsor så fint,fast dem hade hög fart! Roligt att se Atlas som det är tänkt att han ska bli polis hund senare vilka fina makeringar han hade på föremålen,så fort han hittade så la han sig ner och inväntade Husse som kom och tog föremålet.

 

Alla hade stor uthållighet i letandet,mycket fint värmer ens hjärta.Även spåren var en fröjd för ögat,vilka spår idioter allihoppa och väldigt nogranna,det var ett par stycken som vi fick jobba lite med makeringarna med pinnarna,men katt mat löser det mästa,två första pinnarna var lite si så,sen makerade dem varenda pinne i utbyte mot katt mat.

 

Eftermiddagen bestog av plats och lite lydnad,där hade alla lite olika saker dem ville ha hjälp med.

 

Fredagen upp tidigt och iväg för att köra lite sök,några hade aldrig kört sök innan,men det märktes inte,nu körde vi ju första gångs övningar med dem,men alla va med på noterna och fattade galoppen nästan med en gång! Vaijo med Alla som är tänkt att gå som väktar hund körde vind makeringar för första gången och det fixade han riktigt bra.Några körde skall makeringar och körde lite krokar.Efter lunch blev det spår och uppletande.

Här blev jag riktigt imponerad av cecilias ace.

Emma hade lagt ett spår på ca 700m där hon omedvetet korsar spåret tvågånger på olika ställen och dessutom så kommer två svamp plockar i spåret som går mitt i spåret och flyttar sig fram och tillbaka över spåret fram för ace innan dem kliver av spåret.Ace spårar så jäkla lugnt och nogrant riktigt fint ipo spår fast i skog,soterar bort övergångarna och störs inte alls av svamplockarna framför han utan jobbar lugnt och metodiskt och alla pinnar med hem,,=)

Denna kvällen kollade vi på lite hundfilmer,och tidig säng för på lördagen åka och mh testa hundarna!

 

Mh alla kampar fint med test ledaren och hanteringen inga problem,jakten var det vissa som gjorde bättre än andra,och det är jag inte alls orolig för då man har fyat dem för att jaga och vissa har bra lydnad och dem väntar på kommando,tycker dem avreagerar bra allihoppa inget kvarstående,även om del tyckte att vissa saker var lite jobbiga så löste dem det! ingen reagerade på skotten.Så ja jag var nöjd och hela kullen var ganska jämna.kommer göra en film och blanda allihoppa och lägga ut.

Trötta efter en heldags mh åkte vi tillbaks till vandra hemmet och kollade igenom alla hundarna igen och diskuterade dagen.för att senare gå och äta god middag på hotellet och snacka.Tack Veijo för du bjöd på middag=) en del gick ner och kopplade av i spa avdleningen innan sängdags..

 

Söndagen var ju sista dagen så vi körde bara ett kort sök pass typ makeringar och avslutade då vissa bor uppe i luleå ,Göteborg och Helsingborg så dem hade ju en bit att köra=)

Vi vill Tacka alla för att ni kom,vi tyckte det var super kul att träffa er och hundarna igen och önskar er stort lycka till  nu fram över kram till er alla..

Vi var ju givetvis och hälsade på våra små vappisar också=)

Lägger ut lite bilder från lägret och på vappisarna,nya bilder på förare och hund ligger på länken våra ekipage.

 

Så var Birgitta en valpköpare i till våran B-kull och hennes kompis här idag och kollade vappisarna och lite på mh filmen och lite annat.Mycket trevligt att ni tittade förbi=)

 

Rixi fick köra ett uppletande under lägret sen gick hennes sträcking i bak benet upp igen ,så nu kommer hon får vila ett bra tag så det hinner läka ordentligt,Tack Emma Carlsson för massgen=)

 

 

Tjoho dig kan jag bita
Vappis med vit nos=)
Mikael och Allan fattas på bilden,sen var det tre som inte kom som också fattas

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-