Regnig och Blåsig söktränin!

Börjar med att säga stort Grattis till Jossefin och Tomas som har RixDivans Atlas i Luleå,som blivit föräldrar till en söt liten tös som heter Alvina=)Stort lycka till med er nya familjemedlem nu .

 

Idag åkte vi Åseda för att träna lite sök med Tony och Mats,så var det jag,Emma och Annelie och Emma.

 

Det blåste ganska duktigt och så regnade det givetvis!

när vi hade vallat färdigt och kört två hundar,så kommer det en ilsken jägare och han var riktigt otrevlig till att börja med,men efter ett tag lugnade han ner sig och vi fick fortsätta vårat sök=) Men varför inte vara trevlig från början utan gå på som en jäkla gestapo!!

 

Lilla Baicon och Bingo var med idag så jag fick sniffa och pussa på dem små grävlingarna hihi

Dem körde även hitta övningar på djupet och dem fick jobba i denna kraftiga blåst,men så duktiga dem var,ger sig inte i första taget är en fröjd att se dem jobba.

 

Emma och Axa körde ett fint sök idag med två riktigt fina tomskick med fina framslag,och fort gick det också bra makeringar,avslutade med lite annorlunda sökslag=) där gick Emma ut med Axa och satt henne på skalmakering på figgen sen gick hon tillbaks till stigen ochfiggen jobbade med Axa själv där ute och kampade in henne till stigen igen=)Det tyckte hon var roligt hiih

 

Dem körde även lite lydnad och bevakning med utbackningar ser bättre ut nu,lite trensporter körde med,så det var en nöjd Emma påvägen hem=)

 

Rixi Rixi mitt lilla hjärta då=)Ja söket gick lika bra denna gången,riktigt bra jobb gjorde hon=) men det gäller att jag packar ihop henne innan och inte ger henne utrymme för nåt annat så funkar det=)

 

Vi körde även lite uppletande på en äng där det fanns en kulle och en ingång nedanför,givetvis la jag föremål där inne och uppe på kullen och runt om.

Hon springer in på första skicket men kommer ut tom hänt sen jobbar hon bra på dem andra fyra föremålen,sen in igen och ut kommer hon med en stor stock eller vedklamp!! Men va fan den har jag inte rört,så ajabaja sen in igen och då kom hon ut med rätt föremål,Så inte helt nöjd med uppletandet idag!Två gånger idag försökte hon sticka till Emma och Axa fick bli riktigt förbannad på henne innan hon vände och kom!!

Märks att hon ska löpa vilken dag som då blir hon så himla bitchig och så har hon börjat utmana Diva tillmax och det gör hon innan hon löper så bara att vänta på att det kommer igång nu=)

 

Annelie körde Extra i söket och hon var väl inte helt nöjd med henne idag!

 

Mats jobbar på med sin lilla mallenutt hitta övningar och lite skallmakeringar.

 

Åkte hem och fikade hemma hos Tony och Kerstin efter söket innan lydnad och uppletande och värmde oss.

Så nu längtar jag till nästa helg igen så vi får köra mer sök=)

 

Och nästa vecka ska jag röngta om handen och förhoppningvis slippa gipset!!

 

Har även börjat leta efter en bra avelshane till Rixi vill ju ha nåt som inte alla andra kör på vill gå min egna väg och hitta nåt nytt oprövat matrial,måste ju våga satsa för att vinna=) ha det gott där ute allesammans nu kram från RixDivans kennel

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-