Lärorik sökträning.

Idag bar det iväg till Åseda för att köra lite sök med Kesrtin,Tony,Alexandra ,Emma och Jag.

vädret var på våran sida,-10 och sol när vi åkte ,sen har det legat på runt -5 så perfekt väder att träna i och massa snö förstås=)

 

Sök rutan vi var i idag var  en  mycket bra och jobbig ruta,fanns massa bra gömsler i tätta,tätta granar med massa snö på som isolerade vittringen en del!

Det märktes på hundarna att det blev som en väg vid detta tätta gran parti och sen på ena sidan gick det ut på frusen is.

 

Alla hundarna var rejält trötta efter passet då dem verkligen varit tvungna att tänka och arbeta med näsan,plus springa i all snö.

Men kan säga att detta sök pass gav så mycket bra vinster till både hundarna och oss förare.

 

Rixi testade jag att ha tre figgar ute med en gång på idag,mest för att testa var vi står nånstans efter all träning nu.Och jag är riktigt riktigt nöjd med henne ,inga duma stopp eller nonchalant.

Det var på ett ställe som hon stannade vid det tättaste,men tog in henne och skickade om utan schafs och bråk och som tur var gick hon igenom och fick en vinst och massa kamp,på ett av tomskicken gick hon inte ut riktigt på djupet,så jag tog in henne och skickade om och det blev riktigt fint framslag.Så nu är vi på G,nästa pass så backar vi igen och bara träffar med massa kamp o bus=)

 

Axa skötte det bra i början ,sen blev hon lite trött pga att det var en svår ruta,men hon löste det bra med lite hjälp,och Emma körde två extra skick för att hon skulle få gå trots att hon var lite trött.

 

Lilla Bacon 6mån är så jävla bra i söket,använder sin näsa så fint,jag låg figge bland riktigt riktigt tät granparti,tänkte detta löser han aldrig,men han kom och så såg jag hur han stog och vädrade och rätt som det är flyger han rätt igenom alltihop och hamnar på andra sidan haha önskar jag hade filmat han och hur snoppen han var när jag inte var där=)men han fortsatte jobba och hittade in till mig och makerade och massa kamp så klart.

På ett ställe stannade han på andra sidan och man såg riktigt hur han funderade innan han gav sig in i denna väggen och fick vinst,så duktig så...

 

Ullma hade lite jobbigt för att hitta mig på första skicket i denna tätta granskog,men andra skicket hittade hon,men även hon fick jobba och blev trött,men hon jobbade fint.

 

Ånga var den hunden som gick som tåget riktigt riktigt fint lite trött och gick lite snett på sista skicket .Annars mycket fint!

Så denna sök dag gav jätte mycket possitivt.

 

Efter söket hem och fika hos Kesrtin och Tony,varm choklad med grädde i så himla gott.

Sen åkte vi och körde lite budföring,själv gick Rixi och jag en runda.Axa och Bacon fick busa av sig lite.Emma fick va med lite också dem sprang rätt in i knä vecket på henne och hon får ihop som ett kort hus hahahah såg så himla roligt ut,tur hon inte skadade sig..

 

Längtar verkligen tills vi kör sök igen nästa helg.

lite roliga saker på G fram över nu.

Träna brukslydnad i växjö för Towa Lindh med Arko

Tränings helg i Växjö med sök-skydd en hel helg med massa härliga människor

Sen kommer det upp ett skåne gäng hit för att köra sök-skydd-lydnad mm

Känns som vi börjar komma igång igen nu..

 

Som ni ser har fixat lite på våran hemsida,den är inte riktigt klar lite små saker att ändra,

är det nåt ni tycker fattas så kriv gärna det så kan vi försöka förbättra hemsidan=)

Tack för en mycket trevlig träningsdag.

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-