Mycket träning nu!

precis som överskriften säger,så blir det mycket träning nu då tävlingarna börjar närma sig=) om man kommer på elit spåren vill säga..

Idag var Kattis som har Aqua ute och la ett spår på ca 1600m och fy fan vilket jobbigt spår det var!! Börjar i risig gles skog sen bär det av ut på ett kalhygge med höga ljung buskar,in i skogen igen och ut på ren kalgygge med med massa sly och ris och jord diken mm och gasande sol,in i skog uppför berg,och ut på nån typ cross bana med bara jord och så en del spetsvinklar och massa vägar ut på en äng för att slutligen komma in i skog och ut på kalhygge med ljung som slut spurt=) kan säga att Rixi fixade det riktigt riktigt fint men hon var trött i slutet kollade av dem två sista vinklarna två gånger men alla skogs pinnar med hem , Dessutom så hade vi en hel del störningar i spåret ,på kalhygget vid ljungen så flyger Rixi rätt upp och försöker ta en fågel som flyger upp mitt framför henne,skriker i ett nej så när hon landar igen tar hon upp spåret och fortsätter.Sen kommer vi ut från skogen ut på en väg där kommer det en med barnvagn och en labbe och går rätt över vårat spår mot oss men Rixi tittade inte ens åt dem sket fullständigt i dem och bara fortsatte med hög intensititet i sitt spår är sjukt nöjd med dagens spår och jag är baske mig helt slut nu tack Kattis för ett jobbigt men mycket roligt spår..

 

Lilla Aqua la jag ett appell spår till på äng,hon spårar så väldans fint och noggrant  super fina makeringar på pinnarna var sista vinklen slog hon i en gång annars mycket fint,kollade av deras fria följ ser hyfsat bra ut hon får hjälpa henne lite i svängarna där flyter hon ut lite,,appoteringen gör hon 10 messigt,lika så läggande under gång jätte snabbt å fint,ställandet är inte riktigt färdigt och inte framförgåendet men snart så=) och vilken kamp hon har fått till,men nu har ju käken läkt fint den var ju inte okej när hon fick henne så inte undra på att hon inte ville kampa,men nu så hon testade henne för Mattie och Simon i Kalmar och dem trodde inte det var samma hund roligt att höra!

 

Igår så var vi på klubben och kollade lite lydnad på,Bonnie,Bingo,Aqua,Axa,Arko och så Rixi

Så roligt att se vilket jobb alla lägger ner på sina små stjärnor och att allt går framåt.

Körde budföring med skott  med Axa och Arko inga problem ,B barnen kampade och lekte under tiden men ingen reaktion alls..

 

Axa körde igenom ff ser super fint ut,krypet är nästan färdigt nu bara Emma gör som hon ska så ska det nog gå vägen hihi,appoteringen inga större saker där,framförgåendet får hon lägga lite tid på.

 

Rixi vi forsätter att nöta ff hon vill gärna tränga lite men bara jobba vidare,krypet börjar hon att fatta att hon inte ska med x2000,fs har hon gjort fint dem senaste passen men igår tycker jag det gick för fort så jobba jobba mer på det...

 

för ett tag sen så gick Rixi i duktigt i fastagandet så hon blödde ganska mcyket vi trodde hon hade bitit sig,ett par dagar senare så kampade Emma med henne då började hon blöda igen! Igår tyckte jag hon kändes så konstig i framtänderna när hon tog godiset och tittar ja då har hon väl tappat en fram tand,kan ha vart den som blödde efter fastaggandet så nu blir det ringa vet så dem får röngta henne så det inte blir inflamation....

 

Nu på Fredag ska jag döma klass 1 och klass 3 i Växjö på kvällen

Lördag ska vi träna sök med Åseda gänget

Söndag träna sök med våra B avkommer

Tisdag skydds träning i Växjö

onsdag-torsdag träna lydnad för Towa Lindh i Växjö

lördag ska jag vara tävlingsledare för lägre-högre spår i Hultsfred och hålla tummarna för Emma och Axa som ska tävla lägre spår.

 

Ja så ser mina närmaste dagar ut=)

Nu har jag beställt regn/vind stället så ni som har beställt det plus träningsvästarna

får gärna sätta in pengarna på kontot

 

Och Glöm inte boka rum på Målilla Vandra hem till kennel lägret

Målilla Vandrarhem Sanatoriervägen 57082 Målilla Tel: (+46)495-20200, (+46)73-0892598 Fax: 0495-20189

 

Ha det gott nu och njut av eran hundträning och viktigast ha roligt med dem små liven..

 

 

Rixi vet hur man ska njuta iallafall=)

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-