Sicken träningshelg!

vi har haft en helt underbar tränings helg i helgen med ett helt underbart gäng från olika delar  av svergie=) Halmstad,värnamo,Vetlanda,Målilla,Helsingborg

 

Vi har satsat hel hjärtat på näsarbete denna helgen och lydnad.

Började i Fredags så kom Ia och Sara kom till oss lite tidigare och kan säga att det var rejält varmt så,vi började med att slappa och sola på vårat soldäck och fika lite sen åkte vi och simmade lite med hundarna .För att åka vidare till vandrahemmet där vi skulle möta upp alla dem andra som kom lite senare.

 

där vallar vi en uppletande ruta ,första rutan fick vi skippa då det var två fågel ungar,såg ut som rovfågel ungar med tofsar på öronen och uppsynen var grym=) men nån trodde det var hackspetts ungar så för att inte störa dem så bytte vi ruta.

 

Lördags morgonen begav vi oss ut för att köra sök,vi delade upp oss i två grupper .

vädret hade lovat regn och åska men det slapp vi kom ett par droppar men märktes knappt,däremot så var det riktigt varmt och kvavt.

Hundarna skötte sig bra.Rixi var så himla duktig.

när det passet var klart så åkte vi och lunchade, gick en liten promenad med Rixi och simmade av henne . Sen ut i skogen igen och bytte ruta med varandra=)

Lilla Wilda Niklas och Annas flicka är så hundintresserad så Emma kom på att Veronica har ju två finska lapphundar så vi ringde så vi fick låna lilla Alli hon är super snäll mot allt och så fick Wilda låna henne hela helgen ,dem körde lite hitta övningar och lite lydnad bla kryp dem var så söta ihop=)

 

När vi hade kört två pass sök så körde vi igenom varandra i dem olika brukslydnads momenten och kollade varandra,medans grillen tändes och så dukade vi långbord och hade riktigt trevligt!

 

Lördags kvällen kunde inte slutat bättre med att Loreen van melodifestivalen och Fredrik Lindgren från Dackarnas Speedway vann GP i Göteborg=)

 

Söndagen var riktigt riktigt varm ,men vi åkte ut för att köra sök i en riktigt tuff ruta där både hundar och förare verkligen måste tänka var man ska skicka osv Roland Sjösten har tävlat i den och påstog att det var topp tredje svåraste ruta han någonsin varit i=)

 

Men blev förvånad av hur bra alla hundarna fixade denna rundan,Ia och Anna körde även spår efter söket! Finns det nåt godare än sitta ute i skogen i strålande sol och fika och snacka igenom hundarna..

 

Åkte vidare längre ner för att valla en uppletande ruta,det var lite blandad kompott hur det gick för alla,men det löste sig till slut och så himla skönt när det är så många människor med erfarenhet så man kan bolla tips och ideer mellan varandra..

 

Dags för lunch,sen körde vi lydnad och kommenderade varandra även här hade vi många ögon som höll koll på varandra och tipsade varandra med olika små saker, avslutade med platsliggning och sa hej då för den här gången,men vi kommer att köra ett liknande komsept till hösten igen.

Tack till er alla för en helt underbar träningshelg..

Dagen avslutades hemma med att alla mina tjejer och svärsöner kom hem och vi grillade och hade det mysigt..

vilket lyxigt liv man har är så tacksam för det=)

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-