Kennel läger 2012

Vart tog dagarna vägen?

Vi har nu haft vårat kennel läger på RixDivans vi var 12st hundar från två kullar

vilket vi är mycket nöjda med.Tyvärr skade sig lilla Bråka/Leya så dem valde att åka hem dag 2.

Lägret startade upp på Torsdagen kl 13:00 började att fika och köra en kort presentetion av varandra.Jes och Asko kom lite senare då dem åkte från Bornholm i Danmark.

Körde sen ut och körde spår och uppletande.vI har ett ställe där det växlar från gräs och skog är igentligen en stor pakering vid speedwayen,så det är även sand/jord i början,dem yngre hade lite jobbigt innan dem fick fäste men sen spårade dem riktigt fint.Med tanke på att det varit runt 5000personer och gått där då det varit traktorpulling ett par dagar innan så dem var riktigt duktiga.

Uppletandet var lite blandad kompott beroende på att alla var i olika stadium med sina hundar.

men alla jobbade riktigt fint med sina näsor.

 

Dag 2 så var det frukost kl 08:09  sen bar det ut för att köra sök vi delade upp oss i två grupper

Så roligt att se alla,även här var det olika stadium en del hade aldrig kört sök innan men det fixade dem bra tycker.Jes och Asko visade hur dem tränar sök med polisen i Danmark och det var mycket annorlundare än vårat ,och dem jobbar mer naturligt med sina hundar än vi,i själva sök arbetet mycket roligt att se.sen använde dem figgar och jackor eller föremål som här.

Efter det var lunch sen stog det lydnad på schemat  kul och se hur långt dem kommit osv hjälptes åt med budföring och framåt sändande.Jes visade ett cykelprov med Asko vilket han utförde riktigt fint svårt att förklara men vi har det på film=)

avslutade med plats för samtliga inga problem alls.

 

Så var det dags för andra sökpasset då bytte vi sökrutor och Emma och jag bytte grupper för att få se alla hundarna..Så var det dags för middag .

Efter maten blev det lekar.Delade upp i två grupper började med uppletande med massa konstiga föremål för hundarna att plocka in så många som möjligt på 30sek hahha vad så roligt att se dem.Nästa lek var en hinder banan dem skulle gå med förbundna ögon och en boll under hakan och en sked med boll på,en i varje lag skulle lotsa dem igen bannan på mitten skulle dem sätta sig på en stol sen gå vidare till slutet sätta sig på nästa stol och lägga bollen under hakan på ett bord,det här med höger och vänster kan va fövirande eller hur Ewa haha,sista leken var att varje deltagare skulle kasta i tre bollar i ett litet nät hål.

Så roligt att se så många tävlings människor gå in så hårt i lekarna hahhah

 

Dag 3 kom Jimmie upp från Bromölla för att figga i skyddet. Så alla testade att köra skydd eller kamp övningar.Jag körde igenom Rixi är nöjd med hennes jobb men jag själv vart hyper nervös och slarvade..Roligt att se dem kampa och dem som kommit lite längre i sin träning .nu ska inte alla köra skydd och alla är inte lämpade för det heller.

Även detta testade Jes och asko och dem kör på ett helt annat sätt ,men han skulle lätt kunna köra detta med för fy farao vilket mord prov han gjorde den hunden fick gås hud,roligast av allt var nog att se att han dominerade Jimmie fullt bett och hårt sen juckade och utmanade figgen=) Aqua har gått riktigt fint och jätte fina angrepp och släppande.

Bacon gjorde mycket fint upp hopp och fint avstamp.Ali är en rejäl hund så mycket ordning och reda och det såg fint ut.bingo provade på och vilka fina naturliga angrepp och humör lill pojken kan bli riktigt bra om hon vill köra skydd senare.Lika så Bonnie fullt bett i bit kudden och bra kamp,Foxy tyckte det var roligt med kampen,lilla Blixtra gjorde illa sig i bak benet .

Axa fullt ös i armen hon satsar riktigt duktigt.

 

kvällen grillade vi och hade lite lekar då med bla stövel kastning och chiip där man sister som stollar och låter haha sen kom regnet vi 22 tiden men en mycket trevlig kväll.

 

Dag 4 avslutnings dagen regn regn himlen var öppen men vi började med plats Rixi halv satte sig har väl aldrig hon gjort,Axa kröp,Bonnie satte sig men vi skyller på regnet kom så mycket så det vart översvämning ,Budföring och uppletande och skydd blev det sista dagen.

axa gick i ordentligt på Jimmie i korgen idag så hårt så han fick ont,nu såg inte jag men flykt med skott fast armen jätte högt upp och hon hade gjort det så fint så Emma var helt salig.

avslutade med lite grupp kort och genomgång av helgen.Emma och jag fick varsin jätte fin blomster arrangemang,Jo men vi fick en super fin kennel skylt också av jes och Asko

Diva fick ett mega stort ben från dottern Bråka/Leya.

Stort tack till alla valpköpare som kom och gjorde dessa dagarna så roligt även ett stort tack till Jimmie och Moliljan hotell för en underbart god mat .

Grattis till Cecilia och Ace som är utbildade pyrotekniks hund nu med.

Lägger upp bilder klicka på dem så blir dem större..

 

 

Kommentarer

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-