Stolt o trött!

 Stort Stort Grattis till RixDivans Asko med husse Jes

Då vi kommit hem efter testet som ägde rum på Själland. Vi hade 2 hundar upp i "Prøve2" vilket är den högsta du kan vara i de väpnade styrkorna och nationalgardet som Bevakning hund .. Det finns 220point i provet och Asko avslutade dagen med en trevlig 1'plads med 211point och 2'pladsen fick 209point, så det var en nära race .. Vi var båda predikat "Utmärkt", som också ger en guld märke :-) Det måste sägas att det kostar lite i nästan alla övningar;-) Av de 350 hundarna Hemvärnet, som stängde året nu bara ca. 80 hundar som klarat den nya prov 1 och prøve2 förväntar bara 10 hundar landet under nästa år, så vi är väl påvej :-)

 

Började med att vi skulle till ullared i Fredags morse.

vaknade vid 04:15 och upptäcker att det snöat och är is halka shit vi har bara sommar däck på bilen..Men vi skulle åka tre bilar här ifrån så bara fixa fika och väcka dem andra och åka,kan säga att det gick inte 65 km/tim tog lite tid men fram kom vi=)

Sen skulle vi ju hem vid 19;30 kan säga att vi inte var hemma förräns halv tolv på natten vad gör man inte för att få shoppa i ullared=)

 

Lördag morgon skulle vi upp tidigt ,då vi hade tre avkommer som skulle debutera i Appellen i Hultsfred.Men innan vi åkte upp dit så packa bilen för direkt efter tävlingen skulle Emma o jag åka ner till Bromölla till Jimmie o Sara då Emma och Axa skulle debutera i lkl skydd i kristianstad på söndagen..

 

Roligt att se våra avkommer två från B kullen och en från a kullen..

spår och uppletande och platsen gick jätte bra och dem höll ihop i lydnaden med ,så alla tre blev uppflyttade och hamnade på pallen det var fem ekipage sammanlagt så extra roligt att rixDivans hundarna errövade pallen=) Kattis med Aqua och Ewa med Bonnie mor och dotter slutade på samma poäng 252p men mamma Ewa hade bättre på specialen därför vann hon o Kattis kom tvåa och Kina med Blinka(Foxy) kom trea.Snyggt jobbat och vi är stolta uppfödare..

 

Sen åkte vi vidare väl nere hos Jimmie så hade Simon kommit också så vi drog iväg och tränade lite hos Conny..sen när vi kom hem hade Sara fixat med super god mat Tack kvällen gick till att sitta och tjatra om hund och allt mellan himel och jord=)

Söndag samling 07:00 sammanlagt 19 startande i skyddet idag.

6st i lkl åker ut på spårena när vi pakerar bilarna så har spår lägganar fullt upp med att gå spårena så vi såg hur spårena gick från början till slut och var pinnarna lades ner,kan säga att spåren låg inte lika länge som dem skulle! Men det var det absolut finaste spår Axa har gott gick som en robot och sicka fina vinklar hon tog 10-10 i spåret, 9-9 budföringen,10-10 platsen så långt allt väl.

Lydnaden gör Axa riktigt fint i vanliga fall och det såg riktigt fint ut nu med låg på 8-9 tills krypet kom då vart Emma riktigt osäker och tvekade i sin gång o smög,vilket Axa undrade var det var hon skulle göra och blev lite hög 0-0 och Emma tog på sig det felet,hoppet hoppar hon stannar upp och hoppar tillbaks 0-5 så lydnaden räckte inte till och då bestämnde hon sig för att bryta inget skydd för Axa!Patrik och Ivarn missade också på lydnaden 0-07krypet och 0-0hoppet så jag vet var Patrik och emma ska träna på Tisdag =)

Vart ingen uppflyttad i lkl elit hundarna hade haft riktigt svårt i skogen och lydnaden för dem vart inga höga poäng skyddet ja tror högsta poängen var nåt på 660 total av 11hundar,det var som det gick troll i skydds tävlingen idag .. 2st i högre klass var av 1 som blev uppflyttad grattis Åse och Qale.

 

Men en trevlig helg har det varit träffat alla goa hundmänniskor=)

kan säga att man är riktigt trött nu..

Rixi hon växer och frodas bara 11 dar kvar till beräknad valpning nu=)

 

RixDivans Asko med husse Jes
Kattis Aqua,Ewa Bonnie, Kina Blinka så duktiga RixDivans Ekipage=)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-