Nu är C-kullen här!

Jag blir lika facinerad varje gång vid en valpning.

Rixi började ju söndags att förbereda sig för valpning tempen gick ner och hon ville inte äta nåt,tömnde magen .Hela dagen gick men inget hände ,så förstog att det skulle bli en lång natt!

Tempen steg sakta men säkert och när vi gick ut och rastade hade jag koppel på pga förra gången så skulle hon promt under altanen och bädda.

 

Emma kom efter jobbet vid 21:00 nu hässjade hon lite mer och bäddade nån gång ibland.

 

Vid 03.30 började hon bädda intensivt och krysta och vid 03:56 kom första valpen en tik,andra kom ganska snabbt efter,sen tog det lite tid mellan dem andra vappisarna.Men så lugn och fin hon var hela tiden Rixi inget stress och gnäll utan låg lugnt kvar med sina små ölsklingar och krystade medans dem diade,tog själv hand om allt vi bara observerade det hela=)

Usch tänkte i mitt stilla sinne när värkarna var som jobbigast för henne att varför utsätter jag henne för detta haha.

 

Innan sista valpen kom så gick vi ut och skulle kissa som tur var precis nedanför trappen så sätter hon sig o kissar sen krystar hon till och ut kom en vappis som jag fick i min hand med moderkakan o hela köret hua snabbt in och så fick hon ta hand om resten gick ju bra som tur va!!

 

Den ena stora hel svarta hanen önskar jag att vi hade filmat när han gjorde entre till denna världen,först ut huvet och såg ut som han kollade läget runt om,sen kom fram benen ut och jösses vad han vevade och drog sig ut själv såg så himla roligt ut..

Hur som haver så har allt gått super fint nu ska det skura ur valplådan och bäddas rent ordentligt sen tar vi oss en välbehövligt natt med sömn.

Det blev 4 hanar och 4 tikar var av två är helsvarta och en lite ljusare och resten mörk gråa.

nu väntar en spännande tid fram över att följa dem och se deras utveckling,kommer lägga upp bilder och blogga om vad som händer hela tiden fram över....

förtsa vappisen
Halva styrkan av c barnen ute
å är ni mina allihoppa
stolt mamma

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-