Återblick av året!

Året började inte jätte bra ,jag var sjuk en hel del.

Sen hade jag och Rixi haft problem med vårat avsök,så hade bestämnt mig för att hon ska få tävla två elit skyddstävlingar och har inte vinter träningen gett nåt resultat så lägger vi ner skyddet och satsar på spåret.

 

Första tävlingen var i Laholm så vi fick bo hos en av våra valpköpare Monica Simsson med Blixtra tack för er gästvänlighet!

 

Gissa om jag var lycklig efter avsöket var som att vinna högsta vinsten,

Rixi fick en trippel tia i söket shit vad bra hon gick.

resten skötte hon bra lite miss i uppletandet fick 3 föremål.

men vi fick ihop 717p och cert .

 

Andra tävlingen gick i Värnamo deras avsöks ruta är ganska tuff målet var att tå poäng och det fick vi där körde hon fullt på uppletandet slut poänegn vart 680,75 cert och så blev vi Distriktmästare och nu låg vi på sm listan

 

Sista Elit skydds tävlingen gick i Kalmar och Rixi levererade även här ,fast visst märktes det att hon började ta för sig nu. Vi fick ihop 707,38p cert brukschampion och sm klara fy sjutton jag fattade nog inte

tre tävlingar i skyddet i våras och tre cert Brukschampion och sm klara

Vilken underbar hund Rixi är kan inte förklara känslan.

 

Men säg den lycka som varar! Jag fick en blodpropp i vänster öga och irit,vilket gjorde att jag vart helt blind under nästan tre månader fick åka  till sjukhuset 1-2 veckan för medecinering och mätta trycket osv hur fan ska vi klara att tävla sm när vi inte kunde träna eller se ordentligt???

 

Men två veckor innan sm så började jag se fast det var suddigt och kunde inte se alls åt sidorna..

Men vi åkte dit är ju en dröm man har haft och tänk att få tävla bland alla dessa stora namnen som man har haft som förebild själv mm ja det var stort för mig..sen att dem var så ödmjuka och trevliga hjälpte en om man frågade om saker o ting stor stor kram till er som tävlade sm i skyddet.

Och Frida Wallen liten extra kram till dig för dina possitiva ord till Rixi och mig speciellt efter uppletandet.

 

Fullt på spåret o platsen sen var det uppletandet och det är hennes bästa gren tycker jag oftast fullt men inte på sm inte där nollade vi uppletandet!!! lydnaden missade vi lite på ink-stå-ligg jaja så är det skyddet är jag riktigt nöjd med,men inte med domarnas bedömning..

Tyvärr la min kropp av sjukdomen satt igång ordentligt så när vi gick på plan skyddet så hade jag så ont så det var så nära att jag bröt.Men nä va fan har tagit mig hit ska jag genomföra det med.

Kan säga att det var skönt att ha min man och min bäste vän Jimmie som tog emot oss efter skyddet för där släppte allt tårarna bara flödade av värken.Stort stort tack till alla som hejade och trodde på oss erat stöd betyder så fruktansvärt mycket ingen nämnd ingen glömnd.

Och stort tack till er som figgat för Rixi o mig under året mest Patrik svensson och till er andra som vi kört sök o Lydnad ihop med.

Jag är så oerhört glad att få ha en sån underbar hund som Rixi är,.

 

Sen har vi ju haft en massa härliga avkommer från Rixi och Diva(Fönn) som också gjort riktigt bra ifrån sig under året.Vi är stolta över er och önskar er alla lycka till med era små ljuveler inför kommande år.

 

I A- kullen efter Rixi och Bosco så har 4st L-testat och alla pojkarna är godkända att prövas inom all polisär verksamhet.

 

Allan jobbar som väktar hund i Stockholm och har tävlat Bh prov gdk

Ipo 1 95,94,92  ipo 2 ,281p SG ipo 3,265gdk

 

Ali uppflyttad till lkl spår 260,5 jobbar som väktar hund i Stockholm

 

Amigo jobbar som polishund i Göteborg

 

Aqua uppflyttad till lkl spår 252p  lydnad kl 1 154,5

 

Axa uppflyttad till hkl spår 527,5 startade lkl skydd men bröt vid lydnaden.

 

Asko

Asko Dansk mästare i hemvärnet på 205,7 p

Nationalgardet väpnade styrkor bevaknings hund. vinst o 1plats betyg utmärkt med guld märke.

klubbmästare i patrulltjänst i polishundsföreningen

 

Ace är uppflytad till lkl spår 233p lydkl 1 uppflyttad till klass 2 177p och är utbildad pyroteknik hund.

 

Sen har vi våra B vappisar efter Diva (Fönn) Baccus

Bizzie uppflyttad till lkl spår på 250,5p

 

Bonnie uppflyttad lkl spår 252p

 

Blinka (Foxy) uppflyttad lkl spår 225,5p och blev klubbmästare i höstas i brukset.

 

B kullen har även haft sitt mh .

 

Efter Sm så åkte vi upp till Umeå för att para Rixi med Molars Säpo

resan började inte så bra bara ett par mil hemifrån så smäller vi med en älg.Nu gick det bra så vi kunde fortsätta våran resa.Säpo är en riktigt trevlig och härlig hane påminner väldigt mycket om Rixi. Det roliga var att det var väldigt stort intresse på denna kombination som mest hade vi 18st som var uppsatta på intresse listan. Men där sållade vi en hel del.Rixi och Säpo fick 8st vappisar 4-4 dem blir nu 5 v och är helt underbara och kommer till mycket trevliga hem.Ja säpos husse var riktigt trevlig också vi hoppas han kan komma ner på kennel lägret .

 

Vi fick i samma veva som sm var reda på att vi ska bli mormor och morfar åt en liten pojk som ska heta Eliot Emma/ Kim ska bli föräldrar ja lyckan visste inga gränser är så lycklig.det har gjort att Emma inte kunnat träna o tävla som hon velat då hon mådde lite dåligt i början.

Så vi bestämnde oss för att para Axa till våren nu så får dem gå föräldra ledigt samtidigt Axa är en helt underbar tik som är en kopia av sin mor Rixi.Vi har även här 5-6st som redan satt upp sig på intresse listan på valp efter Axa och Quintus eqidius detta är en kombination som vi tror kommer bli extremt arbetsvilliga hundar.Så Axa kommer ut på tävlingsbanan till hösten.

 

Vi hade ju även kennel läger under sommaren under fyra dagar,det var riktigt roligt och att det var så stor uppslutning tror det fattades fem av 22  så det är ju kanon det tränades spår/sök/uppletande/skydd/lydnad givetvis hade vi lite lekar och grillade och allmänt roligt,Så hoppas alla kommer till nästa år med och då även c vappisarna.

 

Sen har Susanne med Bizzie varit uppe och tränat lite med oss nån helg så nu har vi planerat att åka ner till dem för lite hundträning.

 

Har säkert glömnt massa roliga saker men detta är vi väldigt nöjda och stolta över då det gäller våra hundar/avkommer .

Vi vill som sakt va TACKA ALLA som hjälpt oss under året med träning osv och så önskar vi er alla stort lycka till med era små ljuveler under nästa tävling och tränings säsong,Så hoppas jag vi ses på kennel lägret glöm inte anmäla er.

 

Vill även rikta ett ett extra tack till Sandra Hart och Jimmie Johansson som hjälper oss med översättningar och kollar lite linjer osv åt oss kram till er.

 

 

Rixi bevakning i kalmar på skyddstävling
Rixi och jag vårat andra cert o Distriktmästare i skyddet
Här blev vi brukschampion i skyddet
sm lydnadsplanen
Emma o RixDivans Axa uppfl hkl spår
RixDivans Aqua,Bonnie,Blinka uppflyttade lkl spår Blinka tredje platsen blev även klubbmästare i höstas i brukset
RixDivans Allan efter ipo 1 vinsten
RixDivans Amigo polishund i Göteborg med sin matte
RixDivans Ali uppfl lkl spår tjänste hund stockholm
RixDivans Bizzie uppfl lkl spår
RixDivans Asko med husse jes hemvärns hund distriktmästare mm
RixDivans Ace uppfl lkl spår,lydkl 2 utbildad pyroteknik hund med matte Cecilia
RixDivans Atlas l-testad gdk att prövas inom all polisärverksamhet
Rixi och Säpos små ljuveler c vappisarna
En glad och lycklig mamma/mormor Diva(fönn)

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-