Nyttig Träning!

I höstas planerade vi att åka ner till Susanne och RixDivans Bizzie i skåne för att träna lite hund!

Då tyckte vi det var jätte långt kvar innan vi skulle dit,men tiden gick väldigt fort,I fredags var det dags att ge sig iväg jag/Rixi Kina/Blinka(Foxy) Ewa/Bonnie och Kattis och Aqua.

 

Resan ner gick helt klander fritt=) Väl nere så checkade vi in på ett jätte mysigt litet hotell i staffanstorp vi fick ha hundarna överallt på detta hotell perfekt!

 

Susanne och Lotta möte upp oss för vi skulle ju iväg och köra sök.

Kan ju säga att jag kommer uppskatta våra skogar och marker mer nu!!

För vi fick köra ca 3 mil för att komma till skogen och det var en väldigt öppen skog ,men massa kullar och så!

 

Nu är det ju inte säkert det är lättare för det!

Där ute mötte även Pär och Elin upp så vi var åtta hundar som skulle köra sök.

 

Fördelen med att inte ha så tätt skog är ju att man måste va påhittig med sina legor,så det fanns nergrävda låder dem hade gjort egna kanin burar med kamoflage nät osv..

Hur gick det då,,

Rixi skötte sig bra och jag var nöjd,Bonnie gick också bra men måste jobba på att komma igång med skallet fortare,samma sak med Aqua

Foxy ja hon hade massa massa spring i benen och motionerad sig lite men hon tog figgarna med jätte bra skall,Bizzie hade bra sök men skulle behöva komma fortare till skall för när dem skallar har dem jätte bra skall!

 

Balder var en riktigt trevlig o energisk malle som pär kör mondioring med..Elin såg jag inte hon har en bc men hon verkade nöjd..

Det vi märkte var ju att lite mer fundersamma var våra hundar hm det luktar människa men vi ser ingen i dem som var nergrävda men dem fick jobba och lösa det och det gjorde dem så dem vann mycket på det!

 

Efter träningen bar det av hem till susanne där vi fick jätte god tacco paj och sallad och så en riktigt god efterätt kan säga att det satt som en smäck i magen,mycket hundprat blev det givetvis ,så det var skönt att krypa ner i sängen när vi kom tillbaks till hotellet!

 

Lördagen bestog av samma gäng och åter igen 3 mil för att träna sök hihi

 

Fast vi bytte ruta men på samma ställe där fanns också nergrävda legor och det passar vi ju på att utnytja=)

Aqua körde vi lite makeringar på med attetyd och hon svarade bra på det!

Rixi ja denna damen är inte rolig när hon ska till att löpa kan jag säga mycket humör och bestämnda åsikter,så vissa skick jätte bra sen bestämnde hon sig för att utmana osv men dem dolda legorna skötte hon bra! Pär hade hon utmanat och han gjorde det med då nöp hon han i handen jaja så det passet var jag inte glad kan jag säga!!

 

Bonnie gick jätte fint men hade jobbigt på dem hel dolda då hon gärna vill ha kontakt med figgen,men till slut så kom det igång.

 

Blinka(Foxy) hon hade ju massa spring dagen innan men som hon gick detta passet wow och vilka makeringar,pär utmanade henne lite och hon bangar inte att utmana tillbaks hihi han sa det får du tillbaks henne så ring mig direkt haha ja hon är super härlig men envis!

 

Bizzie bra sök arbete men vi jobbade på snabbare makeringar vissa gånger kom hon igång bra .

 

Demonens Enzo gick bra,och Pärs Balder inga problem Elins BC bitvis såg det jätte bra ut men vissa skick så kunde det vart bättre men finnaste bc jag har sett=)

 

Efter första passet så grillade vi korv och gottade till det.

Då kom Mikael och Sofie ut så vi fick träffa lilla Chi å vad hon vuxit och riktigt kraftig och fin hon kommer bli väldigt mörk,riktigt framåt massa människor och saker  som hon inte sett innan ,no problemas full fart fram och hälsa undersöka sen var det lite roligt att reta hundarna i bilarna så söt!

Vi kampade lite med henne och gosade givetvis så glad att träffa henne!

 

Dags för dagens andra pass då upptäcker att Bizzie ser hemsk ut i ansiktet full av buller svullen i hela ansiktetr nosen ögonen shit vad hon såg ut! Då hade hon fått nån reaktion på nåt,men lite betapred så la det sig som tur var.Men hon körde inget mer!

 

Jag körde raka skick med boll belöning på Rixi då gick hon super fint igen haha ja det svänger hihi

 

Dem andra körde lite roligt med sina med poppupp osv och det gick bra!

 

Susanne följde med och käkade innan vi åkte tillbaks till hotellet för en super skön dusch och så bara slappa innan säng dags!

 

Så var det redan söndag fan var fort helgerna går när man har roligt.

Vi skulle köra lite bygg sök utomhus och inomhus sök .

 

Det var väldigt uppskattat hos våra hundar och av oss själva med,

där fick dem jobba själv ständigt och alla figgar var ju hel dolda så nyttigt för dem som hade lite svårt att makera om man inte fick ansikts kontakt!

 

Jag är super duper nöjd med Rixi både ute och inne.

Kanske mest inne där det vart väldigt svårt med vittringen den flög omkring ordentligt! Hon hittade första figgen ganska fort ,roligta att se hon jobbade upp på över våningen i en brant trappa konstaterade att nej här är ingen,ner igen in i mörkret ingen där då lämmnade hon det området jobbade vidare fick första figgen som sitter imellan massa lager hyller med grejor på figgenligger med en plast damm över sig.

vid ingången finns två backar med massa grejer i,hon hoppar över dem in i mellan och börjar makera hon känner vittringen starkt men står med rumpan på plast dammen och skäller på dem två små låderna haha så figgen öppnar sin lega vid hennes rumpa ja så snopen hon blev hahah!

 

Nästa figge låg i ett annat rum fullt av grejer i en stor låda där inne jobbade hon i 25 minuter och vittringen gick åt höger där var hon flera gånger pep och gjorde allt för att hitta figgen men där fanns ju ingen!

Hon kollade på mig ett par gånger som hjälp mig,men efter 25min så hittade hon rätt och makerade bra så himla nöjd hon ger då inte upp mitt lilla hjärt=)

 

Aqua körde vi i trappor som gick rakt upp,spiral trappa i galler och kampade osv hon skötte det jätte bra!

 

Foxy gick kanon,Bonnie så söt hon trodde hon kommit till en godis affär men när hon väl fattade så gick det bra!

Bizzie ja inga problem hon är ju van där så även Enzo och Ulla!

 

Så stort tack för en super bra helg läro rik för både två benta och fyr benta=) Trots långa transporter till skogen så är det väldigt fint i skåne men förstår inte alla dessa förbud,vi har inte sånt här där vi bor vi får använda maker utan problem osv så ja vi lärde oss att vi ska uppskatta det vi har mer=)

 

Rixi påväg in efter hittad figge
Rixi hittade busen i traktorn
Rixi hittar en figge på hyllan
I containern hittade hon en=)
RixDivans Bizzie hittar figge i den nergrävda lådan
Tjoho här kommer RixDivans Chi farandes
RixDivans Foxy på jakt efter figge
Japp Foxy hittar en buse
Foxy hittar också i containern
rixDivans Bonnie hm jag känner figgen ,men vart är den
Japp där var du!
RixDivans Bizzie hittar nåt i lådan
Demonens Enzo hittar figgen på taket
RixDivans Ciri
Pär och Balder
Elin med sin fina BC
RixDivans Aqua uppför trappan finns det nån figge
RixDivans Aqua uppför stegen inga problem=)
RixDivans Bonnie hittade en i lådan
RixDivans Bizzie visar figgen vägen ner
RixDivans Bizzie kom fram jag vet att du är där=)
Rixi jobbar på

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-