Året som gått!

Ja först vill jag Grattulera RixDivans Aqua med matte Kattis som idga fick LP 1 och kom tvåa på 179p av 17st ekipage bra jobbat.

Valparna ja nu börjar det hända grejer dem ligger och små gnabbar med varandra och idag var det tre st som hängde över lådkanten=) lägger ut bilder längre ner sen..

Året som gått ja då ska vi försöka komma ihåg lite nu då!
Rixi hade ju valpar som levererades i Januari.
så vi hade inga tankar på nåt Bruks Sm i skyddet i år.
Då jag räknade med att inte hinna få upp henne i kondition eller tävlingsform.!

I Mars gav vi oss iväg till Tyskland för att para Axa,Sandra hart följde med som hjälp och översättare haha ja det var en rolig resa med mycket tokigheter,Tack sandra för du ställde upp=)
Tyvärr så visade det sig efter 64 dygn med alla tecken på dräktighet och förberedelse för valpning att damen var tom,så bara att börja banta ner alla 6kilon igen och försöka få henne i tävlingsform igen efter 2 månaders stillhet och extra mat=)

Sen det bästa av allt så föddes vårat lilla barnbarn 14mars lilla Elliot.

Sen började en period i vårat liv som var allt annat än rolig en massa tragiska saker som hände och det handlade inte om vårat barnbarn utan om svärfar,och min Far och min syster,där vi levde i hopp och förtviland .det ena avlöste det andra.Kan säga att jag är så glad att lilla Elliot hade kommit till världen för just i denna perioden så var det han som gav mig energie att orka med allt som hände.
nu
Men efter ca två månader så började allt att komma till tillrätta igen.
Då var jag helt säker på att det var kört med att prestera nåt på tävlingarna!

För det vaar först nu som vi började träna.
Första tävlingen i skyddet för Rixi och mig var i Västervik i maj
hade inga förhoppningar alls då vi som sakt var inte tränat nåt.
men Rixi gjorde allt för mig och jag är nöjd med hennes resultat på 693p cert å vinst och nu tändes ett hopp om kanske det finns möjlighet till sm.

Andra tävlingen var den 25 maj i Mjölby
Rixi leveredade även här bra,men nu märkte jag att hon var riktigt trött på lydnaden hon orkade med den riktigt,men skyddet gjorde hon bra hm vi fick ihop 681p certpoäng

Tredje tävlingen var i kalmar i  juni och nu märktes det att nånting inte stämnde med henne alls,fick inte ut henne alls på söket och på lydnaden fick jag nästan släpa runt henne så då bröt vi.
Det fanns ingen glädje alls i henne..
Dan efter låg hon helt orkeslös så då åker vi in och massa prover tas!
Det visar sig att hon blivit förgiftad av fästingmedlet så hon behandlades med antibiotika och stillhet två kurer fick hon .
Gud jag var så rädd att fölora henne..

Vi hade kennel läger i Juni och då hade Jes och anders från Danmark fixat så alla som ville skulle få klättra i bergen med hundarna hängandes i en sele på ryggen!
det var riktigt uppskattat och så imponerad över att ingen hund vart orolig utan det var som dem alltid hade gjort det.

Och så fick vi reda på att hon kom med på Bruks Sm i skyddet även i år,så glad jag blev,men hur ska det gå hinner hon bli frisk ?

Ja det blev hon men vi hade inte hunnit träna nåt alls och så gick
orken lite upp och ner.Så jag tänkte av anmäla mig ett tag,men så sa alla att åk har du tagit dig dit så åk märker du att det absolut inte funkar så bryt.

Sakt och gjort så fick det bli,och jag bara älskar denna underbara hund,hon jobbade fint visst hade en del missar i lydnaden osv skyddet ja det var kanon fint men tyvärr så skadade hon sig i dubblen en fram tand lös och en huggtand nere så på modprovet och flykten hade hon lite väl snabba släppande och hon gnydde till vid varje angrepp.Fy vilken ångest jag hade efteråt när vi upptäckte skadan så svullen i överkäken,men hon slutade inte att försöka leverera min älskling.Trots detta så slutade vi på en 8 plats på årets SM.

Emma och Axa tävlade lägre skydd och blev uppflyttade till högre skydd och skulle tävla lkl sök å spår men då började hon löpa.

I sept var vi och parade Rixi med Entres marley  och dem fick 7 st små fina vappisar som är leverans klara i jan

Sen fick vi ju ett nytt super roligt besked att vi ska bli mormor och morfar igen då vår äldsta dotter ska barn i maj ska bli så roligt och som vi längtar!

Våran yngsta dotter fick ett premium från skolan för bästa upp pluggande av betygen.Louise vi är så stolta över dig allt går bara man vill=)

Sen har vi haft så många duktiga hundar med duktiga förare som varit ute på tävlings banan under året både i skyddet,spår IPO ,sök,lydnad  ,avelskorad och en som blev utbildad vapensökshund
ja jag nämner inga namn så behöver ingen känna sig glömnd då minnet inte är jätte bra! Men ni ska veta att vi är så stolta över era prestationer och vi är så glada att ni är med i våran hundfamilj.
Önskar er alla stort stort lycka till även under 2014

Det har säkert hänt massa mer saker men kan inte skriva om allt utan detta är det stora hela.

Nu ser vi fram emot 2014 och massa härliga nya resultat,och kennelläger,MH,och så Parningen på Aqua och Jabinas Pascal
Och vårat nya lilla barnbarn som kommer till världen då.

Här kommer lite bilder !


Axa med sin nya familjemedlem Elliot
C vappisarna
skyddstävling västervik 693p cert vinst
sm
sm
sm
Emma Axa uppfl hkl skydd
Paulina å Amigo utbildade vapensöks hund
Allan och husse har presterat fint i IPO 3
Asko har presterat fint och är avelskorad
Cecilia och Ace uppfl hkl spår
Kattis och Aqua LP 1
Karin å Cito lydnads klass 1
Ewa
Susanne å Bizzie uppfl hkl spår å vinst
Mikael och Blinka uppfl hkl spår
Monica å Blixtra uppfl lkl spår
D vappisarna
D barnen
D vappis pojk
jag vill med ha mat
tvillingarna

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln

-